Husmenighet.no

Startpakken

 

Vi tror på disippelgjøring

Jesus trente disipler. I tre år delte han livet med Peter, Johannes og de andre etterfølgerne. Han spiste med dem, underviste dem og jobbet med dem. Gjennom dette ble visjonen, verdiene og prinsippene prentet inn i de tolv. Når Mesteren dro fortsatte lærlingene. De fortalte om Jesus, forkynte evangeliet og lærte opp nye disipler.

Planen til Gud gjelder fortsatt. Når vi gjør folk til disipler, drar vi himmelen hit. Med Guds liv på innsiden og oppfølging fra modne kristne kan nye troende bli trygge etterfølgere som skaper positiv forandring rundt seg.

Alle kan gjøre det!

Du kan være med. Å trene disipler er ikke bare for noen få eksperter. Alle kristne er inkludert i Det Store Oppdraget. Vil du vite mer om hvordan du kan gjøre disipler? Sjekk ut disse ressursene.

La oss se på hvordan vi gjør følgende 3 ting:

 

Jesus har gitt oss et stort oppdrag!

Se videoen her:

 
 

1. Hvordan deler jeg historien min på ett minutt?

 

Din historie om Jesus er viktig. Gjennom å høre hva du har opplevd kan andre bli nysgjerrige på hvem Gud er. 

Så hvordan kan du trene på å dele ditt vitnesbyrd? Her er noen spørsmål som kan være til hjelp:

  • På hvilken måte har Jesus forandret livet ditt?

  • Hvordan møtte du ham?

  • Hvorfor følger du ham?

Vi anbefaler å skrive ned historien din, redigere den ned til 10 setninger og lære den utenat. Ofte kan det være lurt å spørre en venn om å gi deg tilbakemeldinger. Da kan du få hjelp med å fjerne vanskelige ord, uviktige detaljer og andre avsporinger. 

Med litt øvelse kan du lære deg å dele historien din på ett minutt. Da er du alltid klar til å fortelle andre om hva Jesus har gjort i livet ditt.

I klippene under kan du se Rassmus, Ylonka og flere andre dele sin historie.

 
 

2. Hvordan deler jeg evangeliet på 3 minutter?

 

Evangeliet er verdens viktigste budskap. Ved å tro på de gode nyhetene om Jesus kan folk bli frelst, forandra og fornya.

Derfor er det et privilegium at Gud lar oss få gjøre det. Mange tror at de kjenner evangeliet, men oppdager at de blir usikre når de selv skal forklare det. 

Nedenfor ser du Johannes 3:16-illustrasjonen. Dette er en måte å forklare evangeliet på som er lett å huske. Tusenvis av mennesker har fått sitt liv forandret fordi noen delte dette med dem. Her er den:

 
 
 

3. Hva lærer vi nye troende?

 

Bibelen er en stor bok med mange temaer. Heldigvis trenger vi ikke lure på hva som er viktigst. Nye kristne trenger Guds ABC. Denne undervisningen hjelper dem til å vokse opp så de kan trene andre. 

Guds ABC handler om å kjenne Jesus. Før alle andre ting trenger vi å bli kjent med han gjennom omvendelse, tro, dåp i vann, dåp i ånd, håndspåleggelse, de dødes oppstandelse og evig dom. Når dette har blitt både åpenbaring og erfaring for oss står vi støtt igjennom problemer og utfordringer i livet. 

Knut G. Osland, menighetsplanter og forfatter av Him’len hit!, har hjulpet mange kristne til å få Guds ABC på plass. Se hans korte oppsummeringer av temaene her: